19 MARS

Åh blir man inte bara såhär löjligt glad av de fina vädret, längtar så efter vår & sommar! Har försökt sätta mig med mitt plugg inför tentan på tors men har focus på precis allt annat känner jag, ska fixa lite lunch nu och försöka ge mig på studierna igen!

ATT TA BILDER MED MOBILEN

Har fått många frågor om hur jag tar mina bilder. Jag har ingen speciell kamera utan fotar allt med mobilen så tänkte ge några enkla tips på hur man får till bilderna med bara mobilen. 


Första får man putsa lincen med ex tröjan då mobilen har lätt att bli kladdig och suddig.

För att få en ljusare bild sätter man pekfingret på den mörkaste delen i bilden så att den ljusas upp.

Använd inte blixt, det förstör allt naturligt med bilden.

Släck lampor när det är mörkt istället för att tända.

Våga gå nära och ta detaljbilder, kanske på ett soffhörn, en tavelvägg, uppifrån på en kaffekopp eller liknande.

Kameramobiler är väldigt känsliga och i beroende av ljus så de bästa bilderna blir utomhus, undvik att fota mot solen, ha solen riktad bakifrån eller från sidan.

Tidiga mornar och kvällsljus eller mulet väder är de som bäst att fota under inne.

Det var bara några enkla lätta tips som underlättar när man bara har mobilen att ta bilder med.
 

THE WEEKEND

Har haft en så mysig helg, i fredes kom min kusin Fredrika och hennes dotter Lily hit på en massa lek & bus och efter fredas myset med min lilla tjej kom Petra & Malin över på en spa kväll i yaccuzin ! I lördes hängde vi på bibblan och sen käkade vi på en mysig restaurang i stan, idag har vi busat massor och sen firat min kusin Kim & nu när vi kom hem kollade jag andra avsnittet av gränsland och strax ska jag krypa i säng :) Jag hoppas att jag kan sova ngt inatt då jag har svårt att koppla av när jag är nervös och lite orolig, mer får ni veta när det är lite mer bestämt, men visst snurrar tankarna fram och tillbaka. Imorgon blir det jobb för min del sen har jag 3 långa dagar med föreläsningar i skolan och en massa plugg inför en tenta, försöker beta av moment efter moment även om mitt huvud är på helt andra spår just nu.
RSS 2.0