FRIENDS FOR LIFE

Mina tjejer gick för en liten stund sen. & tänkte på att det är verkligen underbart med så fina vänner som har hängt med sen barnsben. Man har ju följt varandras upp & nedgångar och alla dessa minnen som ingen annan någonsin skulle kunna förstå. Det är ju en så stor del av livet man har ihop. Även om vi inte bor grannar längre eller hänger 24/7 på varandras rum så är de precis som då. Man kan berätta allt och det känns som det inte gått en dag, och ändå sitter vi här mammor allihop och delar tankar om våra små och deras framtid. Jag är verkligen så glad att jag fann så fina vänner för livet ni är underbara <3


VACAY

Jag & min tjej njuter för fullt av ledigheten, och det finns inga bättre dagar än med henne <3

26 JULI

Idag är det ett år sen jag tog mitt körkort. Sjukt vad tiden går fort. Det är ju absolut top bland de bästa jag gjort & har i princip kört bil varje dag sen dess. Förra veckan köpte jag ju även min första bil. Och när dem frågar i bilhallen vem jag ska finansiera bilen genom och jag svarar att jag ska betala den kontant, vilken känsla :) !

Jag är helt kär i min nya bil och jag är så glad att jag lyssnade på mig själv och valde den!

NY FÄRG & VÄGG UTTAG

Det är tur att man inte flyttar allt för ofta. Idag har jag & C packat ner en del från köket i flyttkartonger, vi tramsade dock mest & hade lådorna som tunnlar & kojor :) Renoveringen är i full gång & jag är mer än glad att vi bor kvar hemma i lägenheten. Att bo i en renovering är fruktansvärt, har gjort de hela min barndom! Fast det har väll sin charm också, när hela familjens sängar står i vardagsrummet och man sätter på en bra film ;) 

Det är iaf väldigt kul att se förändringen och ångrar lite att jag inte tagit fler före bilder. Påvägen hem från huset somnade C i bilen & jag ska strax väcka henne och så ska vi äta ngt gott och starta en film, vi har ju trots allt semester :D 
 

SKRIK INTE, LYSSNA

Någonting jag tänkt på är den här metoden att gapa skrika på sina barn, snälla gör inte de. Eftersom jag själv är mamma ser jag eller kanske lägger märke till föräldrars kommunikation med sina barn. Om ditt barn är jobbig och helt enkel omöjlig att ha och göra med så skrik inte på dem. Jag tror bara det ger motsatt effekt. Ju mer frustrerad irriterad och till sist får du nog skriket skapar bara en enorm obalans framåt och barn gör som sina föräldrar gör, då gapar dem också. Kommunikation är nyckeln till allt. Barn behöver din uppmärksamhet och om vi tilllåter våra barn att få den så dem kan prata och förklara så innebär de att vi föräldrar måste lyssna också. 

Céline brukar säga mamma ska vi snacka lite. Det har liksom blivit vår grej och så lägger vi oss i soffan eller sängen eller rak långa på golvet. Då kan samtalen handla om lite allt möjligt, att hon fick sitta själv på bion med förskolan för alla fröknars knä var upptagna, eller ngt hon varit rädd för, inte vill eller hur kul hon hade imorse när hon hoppade i sängen. Jag tror det är så enormt viktigt att vi som föräldrar gör det möjligt för kommunikation. Jag får ju reda på så mycket av det hon känner och upplever då. Och att vi på ett pedagogiskt sätt får kriga lite extra och inte tappa humöret. 

Céline vill ibland inte borsta tänderna för då vet hon att det närmar sig läggdags. Efter 1 h utan resultat vill jag ju gärna bara säga nu måste vi detta och bara göra de, för ögonen går ju i kors och ge upp går ju inte heller. Men där får vi kriga så pedagogiskt vi kan. Den senaste metoden har varit Jag (mamma) är en mullvad som gärna vill borsta tänderna på vovven (min dotter) snälla kan jag inte få de?. Man får försöka med allt, för om det blir ett tvångsmässigt borsta tänderna så blir det samma visa imorgon, beteende föder beteende. Istället om mullvads metoden funkade efter 270 försök så nästa dag när man nämner mullvaden så går de hem efter 210 försöket, och man gör ju ngt tråkigt till ngt kul istället. Vi får inte ge upp som föräldrar och bara gapa om en massa måsten från de att vi hämtat våra barn från förskolan. Vi måste lyssna och orka hur jobbigt det än är. 

Våra barn måste våga säga vad dem känner och vi kan hjälpa till med de så mycket, mer än vad vi tror. Våra barn kan och förstår känslor väldigt bra och jag tror att det är enormt viktigt att dem får sätta ord på dem. 

Jag ser även mobbning om vi ska kolla de så eller föräldrar som trycker ner sina barn, kanske omedvetet men "spring till pappa och böla då" eller "åh du gör ju aldrig som man säger" vilken enorm oduglig känsla de måste bidra med. Ibland tror jag att många föräldrar vill visa andra titta vad jag sätter gränser och så förstår dem inte hur omgivningen igentligen uppfattar dem för dem har inte samma uppfattningen om sig själva. 

Så varför skriker så många på sina barn ? Man vill väll skapa dem bästa förutsättningarna för ett förtroende med sitt barn. Man får ju ställa sig frågan hur gör jag på bästa möjliga sätt så att mitt barn ska känna att jag finns där. Det värsta svaret en vuxen kan ge ett barn enligt mig är "det bara är så" barn kan ställa tusen frågor, förklara för dem. Dem utvecklas, vill veta, inte så konstigt att dem är frågvisa. Uppmuntra stötta och visa att dem är så älskvärda ! 

Jag älskar henne mer än livet och jag påminner henne om de varenda dag <3

SEMESTER

Idag 17:30 slutade jag mitt jobb pass & har nu semester i 2 veckor ! Vi har påbörjat målningen i vardagsrummet och längtar så tills golvet också är lagt, Gud jag ska få inreda ett helt hus på 150 kvm ! Huset är igentligen inget "renoverings objekt" vissa golv är lagda 2016 och det är helt beboeligt. Men man har ju sin egna hus dröm och bilder på hur man vill ha de så vi hade tänkt renovera och bo kvar här i lägenheten sålänge. Lägenheten ligger btw ute på hemnet just nu, ni hittar den här

My apartment

Vi kommer även att påbörja i trädgården så fort vi är klara invändigt. Även om vi har ett helt hem att packa ner och förflytta på vår semester så har vi lovat oss att försöka njuta och hitta på saker ändå, det gör inget om det tar lite längre tid innan vi är klara :)

NEW HOUSE & CAR

Det har nog varit världens mest händelserika sommar veckor för oss på sistonde! Jag har jobbat som en galning samtidigt som vi blev hus ägare efter många velande fram och tillbaka. Vi fick tillträde rätt omgående och sömn vet jag knappt hur det stavas längre. Vi har påbörjat renovering av huset och jag är småbarns mamma och då vet väll alla att det är fullfart framåt hela tiden med en massa inplanerat, jag får snart inte tiden att räcka till!

Jag var i ett stort behov av en bil och idag äntligen hittade jag en som fick följa med hem, kan ju säga att det var inte lätt att hitta rätt men jag är verkligen super nöjd över mitt val, första riktiga bilen :D 
Imorgon och lördag väntar jobb och sen går jag på semester i 2 veckor. Vilket innebär att jag ska packa ner hela vårt hem som ska förflyttas till nya huset :D Céline verkar stormtrivas och hon är så glad för sitt rum hon la sig och krama golvet och sa mamma jag ska bara krama mitt rum, jag älskar de. Så söt ! Jag är så glad att jag kan ge henne en trädgård och få växa upp så som jag själv gjorde när jag var liten :) Hon har lekt med vattenslangen i trädgården nästan hela dagen och jag ser så framemot tills vi är klara med allt ! Vi har ju en bra bit kvar men den som väntar på ngt gott ;) 

LYCKLIGTJEJ

Jag kan inte beskriva min lycka idag ! Känns som jag svävar på moln just nu !

Nyp mig, är detta sant <3

ALLATUMMAR&TÅR

Har jobbat kväll och ligger i soffan nu har fått växtvärk i benen också ? Alltså slutade inte jag växa för typ flera år sen ? & nej det är inte träningsvärk utan myror i benen växtvärk - står inte ut. 

Har haft världens mysigaste helg i stugan med familjen <3 och nu väntas jobb 3 dagar till som förhoppningsvis går fort :) Det har varit en orolig dag idag så om ni vill får ni jätte gärna hålla alla tummar & tår ni kan, bara tills imorgon det räcker :) jag håller iaf mina!

RSS 2.0