THE POWER OF LOVE

Det är helt underbart att vara mamma, det är även först då man verkligen förstår sina egna föräldrar, så mycke dem offrade för än och så mycket dem vred och vände på sig själva för att göra än glad och nöjd. Dem gjorde allt, och lite till. 


När C tex har pekat ut en glass och jag väljer en (och jag säger är du säker du inte ska ha samma som mamma) för jag vet ju att de slutar med att vi får byta för hon ska ju ändå ha min efter några slick ;) Jag minns ju nu att jag gjorde ju precis likadant och min mamma fick tillslut den där tråkiga isglassen och jag hennes. Eller när man gör allt i sin makt för att ens barn ska må bra men man måste jobba och ens barn ska lämnas på förskolan och är ledsen och säger jag vill va med dig mamma, vilken förtvivlan det är inombords. Som barn visste jag ju inte, men idag förstår jag ju mina föräldrar, och en dag kommer Céline också att förstå. 
När det måste tvättas och rymmas upp men i barnens huvud finns de bara lek och dem undrar varför vill du inte leka med mig? Då man sätter sig ner och leker och tänker ja men de andra får jag väll ta imorgon. Men man vet ju också att så kan man ju inte göra alla dagar. När ens barn ligger i din famn med så hög feber att du tror att hon snart kokar och man är maktlösas i världen och hade gjort vad som helst för att ta hennes ställe. Eller när ni skrattar riktigt mycke tillsammans och du tänker att det här är nog den bästa stunden i hela mitt liv. 

Efter jag blev mamma så fick jag en oro som liksom alltid finns där, är hon ok? mår hon bra? Är hon ledsen? Jag förstår idag hur mina föräldrar måste ha känt, eller fortfarande känner för man kommer alltid att oroa sig för sina barn om dem är okej i resten av ens liv. Idag förstår jag varför dem ringde dem där extra gångerna eller var den där jobbiga föräldern som frågade och undrade så mycket. Som min pappa sa till mig, när jag viftade bort hans frågor om allt var ok, men du är ju min lilla Céline. 

Jag har fått sån förståelse, för att vara en bra förälder är inte bara så himla enkelt utan det krävs så otroligt mycket från än så mina föräldrar är ju helt jävla fantastiska och jag hoppas att jag åtminstone kan vara hälften så bra <3 
Det viktigaste somjag har kommit framtill är att jag ska lära Céline att hantera problem och situationer istället för att skydda henne från allt för det kommer jag ändå aldrig att kunna göra hur mycket jag än vill. Så mitt jobb är att vägleda Céline till att bli en självständig kvinna och förstå att man kommer att möta motstånd men man klarar också av att ta sig igenom dem. Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0