När jag upptäckte ..

Det här var den 3/10 i år. När jag kom hem från jobbet, andades ut och ställde mig i duschen så slog det mig.. Var det en knöl i bröstet jag kände precis? Jag fick känna efter igen och mycket riktigt, de var de. Sekunderna senare brast det.

Dagen efter ringde jag onkologen och fick en tid nästan direkt för att kolla knölen.

Jag fick komma dit på en så kallas punktion. De fick sticka nålen 2 gånger i bröstet för att ta ett cellprov på förändringen som sen ska skickas på en analys. 

Dagarna gick och jag kommer ihåg att jag inte försökte tänka på det, men ändå. Tänk om. Men nej, det är säkert inget. Tankarna slogs fram och tillbaka. Mina nära vänner och familj som jag berättade för stöttade mig och jag försökte se positivt.

Sköterskan ringde men då fick jag istället ett besked att de ville jag skulle komma upp för en extra ultraljudskontroll av bröstet där de skulle undersöka mer noggrant just där knölen satt. Det var ett jobbigt samtal vi hade när inte läkare kunde säga rakt ut att ”det här är ingenting”. Än var det inte över och rädslan kom tillbaka.

Så imorse efter alla dagars väntan av oro gick jag på ultraljudet och som en skänk från ovan visade det inte något avvikande. Den lyckan när jag till slut fick ett glädjande besked - den är obeskrivlig! 

Anledningarna till att jag delar med mig av min lilla historia är Att jag vill lyfta hur viktigt det är att känna igenom sina bröst. Desto tidigare man upptäcker en knöl desto större chans är det att överleva. & sen Att jag ville ge en inblick i vad som händer när man upptäcker en knöl och söker hjälp för det.

Men alla får ju inte det positiva besked som jag fick och man ska verkligen ta vara på alla dagar man har för ens liv kan ändras på bara 1 dag

 

 


Kommentarer
sanja.

<3

2013-10-31 @ 10:34:22
Anonym

tur att allt gick bra!

Svar: tack :)
Jennie

2013-10-31 @ 15:11:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0